<
Mills Media
Foto Design Nett

Bryllupsfoto

Mitt navn er Espen Mills, og jeg er fotograf.

Som bryllupsfotograf har jeg spesialisert meg i en dokumentarisk stil. Jeg ønsker å dokumentere de naturlige øyeblikkene. Dette er deres dag, og jeg er der for å sikre dere de gode minnene!

Selvsagt bruker jeg også min kompetanse innen lys og komposisjon til å "tipse" dere om situasjoner vi kan utnytte, særlig under portrettfotograferingen.

Jeg er "flue på veggen" gjennom hele dagen, fra vielsen og helt til kaken er skjært opp. Jeg er så diskré som mulig, men uten å gå glipp av de gode motivene.

Som brudepar har dere mange tanker i hodet på bryllupsdagen. Bruker dere meg som fotograf har dere i alle fall en ting mindre å tenke på - å sikre evigvarende, flotte minner fra hele bryllupet!

Bilder fra noen bryllupene jeg har vært så heldig å fotografere

Marius
+
Annie
Eirik
+
Anette
Karoline
+
Adnan
Tone
+
Jon Terje
Hanne
+
Lars
Tone
+
Jonny
Line
+
Morten
Vegard
+
Kine
Marianne
+
Thomas
Karl
+
Lene
Jessica
+
Torkel
Ingelin
+
Sveini

Det skal være enkelt

Det er mye arbeid å planlegge et bryllup - og da er det jo greit at det å bestille fotograf ikke er noe man trenger å bruke myke tid og ressurser på.

På denne nettsiden ser dere den typen bilder og kvalitet jeg leverer. Både prisen og hva som er inkludert kommer tydelig fram. Det blir ingen ekstra gebyrer eller ekstra utgifter for dere.

Bestiller dere meg, er jeg på jobb for dere denne dagen - om det så inkluderer fotografering fra helikopter, fjelltur eller kostymeparty! Enklere blir det ikke! :)

Hvorfor velge meg?

Det er etterhvert mange treff på Google ved søk på “bryllupsfotograf” - så hvorfor velge meg?

Jeg har fotografert bryllup siden 2007. Av snart hundre fotograferte brudepar har ingen vært misfornøyd! I tillegg dokumenterer jeg uten å gjøre for mye av meg. Ofte kommer gjester bort til meg og spør om jeg husket å ta bilde av dem da de holdt tale.

Jeg er løsningsorientert og erfaren. Jeg ønsker at dere skal sitte med en god følelse både før og etter bryllupet. Det viktigste for meg er fornøyde kunder!

Hva tilbyr jeg dere?

Et planleggingsmøte hos meg i forkant av bryllupet
Mange synes det er greit å møtes før bryllupet. Om dere har det travelt, tar vi en prat eller to per telefon.

Fotografering hele dagen: vielsen, offisielle portretter og festen
Jeg tar ikke timebetalt. Varer bryllupet fra 14.00 - 24.00 er det da jeg er på jobb. Drar festen ut et par timer ekstra, er jeg på jobb et par timer ekstra. Dere betaler det samme. Det skal være enkelt!

Studio eller utendørs - eller begge deler
Jeg er på jobb for dere. Bruk meg som dere vil! :)

200-250 bilder i full størrelse
Ferdig redigert. Uten vannmerke. Til fri bruk.

Bildegalleri på nett
Jeg legger bildene i et album på Flickr, der dere får en personling lenke. Kun dem som har denne lenken kan se dette albumet. Del dem lett med grandtante Olga i USA. I tillegg får dere alle bildene i lite format (skjermstørrelse) for å enkelt sende på e-post eller legge på Facebook.

Ekstraservice
Ønsker dere ekstra "finpuss" av noen av bildene i etterkant (svart/hvitt-konvertering og lignende) er det inkludert.

Lurer dere på noe mer? Finn de fleste svar under "Spørsmål og svar" lenger ned, eller kontakt meg.

Hva koster dette?

Hele bryllupet, fra vielsen til slutten av det offisielle programmet sent på kvelden: 25 000,-

Kun portretter: 13 000,- | Portretter + vielse: 17 000,- | Tillegg for frisør/forberedelser: 2 500,-

For kjøring utenfor Stavanger kommer utgifter på 5,- per km i tillegg, samt evt. parkering/bom/ferje.

Merverdiavgift er selvsagt inkludert!

Spørsmål og svar

Heldagsfotografering, hva er det?
Det betyr at jeg er med og tar bilder under vielsen, de offisielle portrettbildene og festen etterpå. Jeg møter i kirken en halvtime før vielsen. Etterpå drar vi og tar portrettbilder, før jeg drar videre til der selskapet holdes. Jeg knipser stemningen litt der, og dere når dere ankommer. Så er jeg med hele kvelden, til siste post på programmet – vanligvis kakeskjæringen.

Hvor mange portrettbilder får vi?
Det varierer. Jeg har ikke noen øvre grense for antall portrettbilder. Er vi på mange locations, vil dere ha både oppstilte og ”tullebilder”, ha med forlovere og brudepiker (eller kanskje hunden) – så blir det flere bilder. Jeg er fleksibel!

Vi liker egentlig ikke å bli tatt bilde av… har du noen tips for at portrettbildene likevel skal bli bra?
Først og fremst: Velg en fotograf med erfaring. Jeg har (per 2016) fotografert nesten hundre bryllup. For meg er det rutine å ta bryllupsbilder. Det er det ikke for ”onkelen som har kjøpt seg dyrt kamera” – selv om han er billigere enn en profesjonell fotograf! :)

I tillegg kan dere med fordel faktisk øve dere foran speilet på forhånd. Se på andre bryllupsbilder, har dere spesielle ønsker selv? Hvordan må dere stå for at det skal se naturlig og avslappet ut. Send gjerne noen bildeeksempler av andre brudepar til meg om dere har spesielle ønsker.

Men det aller viktigste er å slappe av, senke skuldrene og stole på fotografen. Jeg hjelper dere underveis, kommer med forslag og sørger for at vi får noen gode bilder selv om dere stiller helt uforberedt. :)

Vi bor ikke i Stavanger, men ønsker deg likevel som fotograf. Er det mulig?
Selvsagt! Jeg har fotografert flere bryllup rundt omkring i Norge. Snakker vi kjøreavstand kommer godtgjørelse etter statens satser i tillegg, + evt. bom og ferge. Er det så lang avstand at jeg må overnatte kommer reisehonorar i tillegg. Kostnader avtales på forhånd så dere vet nøyaktig budsjett.

Hvor vil du sitte under middagen?
Det er opp til dere. Noen syns det er helt ok å ha meg med som en vanlig gjest, mens andre vil at jeg sitter et annet sted i lokalet eller et tilhørende rom. Dette blir vi enige om på forhånd. Jeg må bevege meg rundt i lokalet for å ta bilder, så det er best å sitte en plass dette forstyrrer de andre gjestene minst mulig.

Vi vil gjerne at du sitter litt i bakgrunnen, og ikke blant gjestene. Vil du likevel ha middag?
Jeg setter stor pris på om jeg får servert mat. Jeg tar vanligvis også bilde av de forskjellige rettene, og da er det en stor fordel om jeg kan ta bilde av min egen tallerken. :)

Vi ønsker deg ikke hele dagen. Kan det la seg ordne å ta bilder bare for eksempel bare vielse og portretter?
Det kan det! Men jeg tar primært bilder hele dagen, og kan da ikke booke andre bryllup den dagen. Man sparer derfor ikke så mye som man kanskje skulle tro. Men ta kontakt, så blir vi nok enige.

Hvor mange bilder får vi?
Det blir tatt mange bilder i løpet av dagen, og når jeg kommer hjem velger jeg ut de beste som så etterbehandles. Totalt blir dette vanligvis mellom 200 og 250 bilder. Disse får dere i full størrelse til fri bruk! Jeg har ikke navnet mitt eller annet vannmerke på bildene. Dere lager selv forstørrelser, takkekort eller fotobøker om dere ønsker det. I tillegg får dere alle bildene i mindre format som kan deles på facebook, sendes på e-post og lignende. Og om ikke det var nok: Bildene blir lagt ut på et eget bildegalleri som dere får tilgang til. Dette kan dere dele med dem dere ønsker.

Så vi kan altså bruke bildene våre helt fritt?
Det stemmer! Det eneste dere må gjøre er å oppgi meg som fotograf når dere deler dem med andre.

Hvor tar vi portrettbildene?
Det er opp til dere. I Stavanger-området er det veldig populært langs Jærstrendene. Det er også lurt å finne et sted det er mulighet for å ta noen bilder i skyggen dersom det er kraftig solskinn.

I tilfelle regn er det viktig også med en plan B. Tenk her på steder innendørs, gjerne litt lyse lokaler og med god plass. Utendørs under tak eller under et stort tre er også en mulighet. Til innendørsfotografering har jeg med meg blitslamper hvis det blir aktuelt. Jeg har også fotostudio i Stavanger om det er ønskelig.

Vi avtaler nærmere detaljer rundt location på planleggingssamtalen.

Det er dyrt med bryllup, og er ikke sikre på om vi skal bruke så mye penger på fotograf...
Det er selvsagt helt opp til dere – men tenk dere godt om! Dere gifter dere bare én gang. Jeg har tatt portrettbilder av par som har vært gift et halvt år, og som ikke var fornøyd med bildene fra bryllupet sitt.

Dere betaler for mine tyve års erfaring med foto, og jeg har fotografert over femti bryllup de siste årene og tar med meg fotoutstyr for 150 000kr. Jeg bruker dessuten helgen min og en uke etterpå for klargjøring av bildene. Og som om dette ikke var nok må jeg betale halvparten i skatt og merverdiavgift. :)

Dere betaler for å være trygge på et godt resultat, vite på forhånd hvor mye det koster uten å få noen overraskelser og har dermed en ting mindre å tenke på under bryllupsforberedelsene.

Vi har fortsatt noen spørsmål vi lurer på, kan vi treffe deg for en prat før bryllupet?
Absolutt! Bare ta kontakt, så finner vi en tid det passer for dere å stikke innom. Dere kan selvfølgelig også ringe eller sende e-post hvis dere lurer på noe som ikke står forklart på denne siden.

Kommer det mye i tillegg til prisen oppgitt på nettsiden?
Nei. Prisen er den som står på nettet. Dere får ingen overraskelser som at ”Nei, det må dere betale ekstra for” under bryllupet. Jeg er så fleksibel som mulig, og etterkommer deres ønsker under bryllupsdagen så langt det lar seg gjøre.

Det eneste som kommer i tillegg er for reise – men dette blir også oppgitt på forhånd.

Noen tips på tampen:
- Det er lurt å ha med litt å spise til fotograferingen. Det har ofte gått noen timer siden sist, og spenningen fra kirken gjør at man glemmer at man er sulten. Viktig å ha litt energi til fotograferingen – det kommer fram på bildene!
- Ha gjerne med en paraply, enten det er nedbør i luften eller kraftig sol. Men kjøp inn for anledningen! Dette hjelper brudesalongen med.
- For å ikke skitne til og bli fuktig på kjole og dress hvis dere sitter ned, er det bra å ha noe å sitte/ligge på. Det gjør det lettere å kunne sitte på en benk, ligge i gresset og lignende.
- Skal vi bevege oss ”ut i naturen” et stykke, så ta med gode sko som kan tas på under forflytning.

Når må vi bestille deg?
Så tidlig som mulig! Sommeren begynner å fylles på høsten året i forveien. Utover våren er det erfaringsmessig en del som kontakter meg, men da er jeg ofte booket fra før. Men ta likevel kontakt – jeg har noen helger ledig innimellom. En gang ble jeg faktisk booket bare to dager før bryllupet! :)

Har dere andre spørsmål: Ta kontakt!

Ta kontakt!

Jeg hører gjerne fra deg - enten du er klar til å bestille med en gang, eller bare vil ta en prat.

Thank you, your contact query has been sent, we will reply as soon as possible

Sorry, an error occured, please try later

Om dere har valgt en dato, fyll inn her:  

Telefon: 48 15 65 59   |   E-post: foto@espenmills.no   |   facebook.com/millsfoto   |   instagram.com/mills_foto